Hoard’s Dairymanという有名な酪農雑誌があります。日本でも本年春まで日本語版が発行されていましたが、残念ながら廃刊になってしまいました。本家の米国の雑誌では定期的にPodcastも配信されています。専門家や学者などを招いて、酪農を取り巻く課題や解決策などについて論じています。

昨日配信されたPodcastには、コロナウイルスの影響で需要が減少している生乳の生産者に対して、どのように「損失を最小化するのか」という視点でアドバイスがされていました。

簡単にいうと下記のように5つのポイントにまとめられていました。

①乾乳期を早める(80日〜100日と長く取る)
②廃用牛の淘汰を厳しくする
③飼料を与える量を制限する
④搾乳回数を減らす(主に3回搾乳をしている牧場へ2回に減らすように提案)
⑤過剰牛乳を子牛への哺乳やTMRへ混合する

Dry-off early — Extending the dry period to 80 or 100 days if cows are already low in milk will immediately drop production. He advised not to add these farther-off cows to current dry cow groups; instead, put them in a different pen or pasture. Here, they can receive a separate, cheaper ration.
Culling — Remember to consider how you will replace these animals when the market returns. Do you have enough heifers, or will you need to purchase some?
Adjusting the ration — Creating a low-group total mixed ration (TMR) that is less nutrient-dense for the bottom half or third of the herd can reduce production in those cows by 6 to 8 pounds each day. However, this is not the time to pull feed additives out of the ration or alter fresh cow protocols.
Reduce from 3x milking to 2x — This change can also result in a 6- to 8-pound drop in daily production, although it may be tougher to implement from a labor perspective. Again, this is not a strategy to consider for fresh cows.
Feeding waste milk — If fed to calves, milk should be pasteurized. For a TMR, Hutjens advised adding about 16 pounds in order to keep moisture under 60%. Those nutrients would be valued near $8 per cwt.

カテゴリー: Corona Virus

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